1. We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Learn More.

Graphics Card

Discussion in 'Pro Evolution Soccer - PC' started by parker664, 9 April 2006.

  1. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
  2. footyfan

    footyfan Pornaddict!

    13 December 2002
    either will run pes
     
  3. Craigindood

    Craigindood Guest

    Flip them both are amazing!!
     
  4. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    ok......:mad: i bought the PNY one,
    installed, go on the game and after about 10 minutes it freezes.
    i've tried different games and the same thing happens, i've downloaded the latest drivers, unistalled, reinstalled, lowered the graphics settings, tried different drivers, tried almost everything I can think of and still it crashes.....anyone have any ideas?

    my specs are:
    AMD Athlon XP 3200+
    Windows XP
    2.20GHz
    1.00GB RAM
    400W PSU
     
  5. deftonesmx17

    deftonesmx17 100% Werder!

    13 July 2005
    United States of Arrogance
    Werder Bremen
    Could be your power supply????????

    The card calls for a min of a 300W power supply. You have a 400W, but that doesnt really mena it puts out 400W. You also have to factor in how many HDD,optical drives, USB devices you have plugged in that are also pulling power. I only think it might be the power supply since every game is crashing.

    The only other thing I can think of is maybe you just got a faulty card, if that is the case Im sure it has some form of warranty.


    Edit: While I was thinking about it and was on the subject of power supplies, many new GPU's have to be plugged in for extra power. When I say plugged in I mean by one of the cables from your power supply, not your AGP port as you already have it plugged in there. Check your card to see it it has a HDD power cable connecter, if it does it needs plugged in, if it doesnt then, well, it doesnt need plugged in.

    Like so
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: 21 April 2006
  6. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    Ok thanks..i'll try without the USB devices, then if that don't work..i suppose i'll have to get a new PSU....and if that don't work...the whole lots going out of the window. :mad:
     
  7. deftonesmx17

    deftonesmx17 100% Werder!

    13 July 2005
    United States of Arrogance
    Werder Bremen
    did you read my edit?
     
  8. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    ah yeah i got an extra thingymajig with it, but theres a lead already inside my comp that plugs into the card......so i need to plug the one i got with the card instead?
     
  9. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    hmmmm not sure where it goes.....all this stuff gives me headache :mad:
     
  10. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    does the cable thingy have to share power between the card and the CPU or is there a way of having seperate cables?
     
  11. deftonesmx17

    deftonesmx17 100% Werder!

    13 July 2005
    United States of Arrogance
    Werder Bremen
    did you do it like the pics I posted above

    nm I will post them in this post and they are of the PNY card that you got
    [​IMG]
    [​IMG]

    Did you plug one of the cables from your power supply into the card like the pics show?
     
    Last edited: 21 April 2006
  12. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    yep i have that plugged into the card
     
  13. deftonesmx17

    deftonesmx17 100% Werder!

    13 July 2005
    United States of Arrogance
    Werder Bremen
    Then its either your PSU not giving enough power or the graphics card is just faulty and you need to return it.
     
  14. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    its either a dodgy card or the PSU i'm thinking, but it does say minimum 300W and mine is 400....oh i don't know....sod it, it's going back to which it came.....thanks anyway.
     
  15. deftonesmx17

    deftonesmx17 100% Werder!

    13 July 2005
    United States of Arrogance
    Werder Bremen
    Your're welcome for my help. I say return the card and get a new one. If the new one crashes also then I would try changing your PSU.
     
  16. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    I thinks its the PSU, i took the other USB devices and got about 30 minutes before it crashed.....can anyone reccomend a good PSU for about £40-ish?
     
  17. drunkenmonkey

    drunkenmonkey Catfish

    6 December 2004
    Blackpool F.C
  18. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    loverly stuff, are they easy to connect?
     
  19. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    oh and would it have to fit specifically for my case or are they standard one type fits all?
     
  20. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    those cables look a bit scary on the 580w....what do you do with those?
     
  21. drunkenmonkey

    drunkenmonkey Catfish

    6 December 2004
    Blackpool F.C
    very easy to connect. just put in however many cables you need to power the system and away you go


    think it fits mose cases.

    mines a akasa eclipese-62 which is quite a big case and it fits fine but should be fine on most
     
  22. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    :mad: :mad: :mad: :mad: bought a 650W power supply...took me about 3 hours to connect the damn thing...finally get on the computer, sounds nice and quiet....everything going well, go on a game....get past the ten minute mark....then 30 minutes....thinking YES! the bastard things finally working....run down to tell everyone....come back upstairs, the bugger has crashed....


    it must be the card.....or God....i'm sure he hates me.
     
  23. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    someone suggested i should update my BIOS but i have no idea about how to do it....would that be the answer? probably not i think.
     
  24. drunkenmonkey

    drunkenmonkey Catfish

    6 December 2004
    Blackpool F.C
    what gfx drivers do you have and what motherboard do you have??
     
  25. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    um my motherboard is something like "M848A" ...not sure about the gfx...is that the NVidia driver?....if so i downloaded the latest one
     
  26. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    it might be my new PSU....only cost me £25....so it must be crap.
     
  27. drunkenmonkey

    drunkenmonkey Catfish

    6 December 2004
    Blackpool F.C
    uninstall you gfx drivers, reboot then download the ones from the nvidia website (84.21 is the current version)
     
  28. parker664

    parker664 Non-League

    30 October 2005
    i have the 84.21 installed.......but i'll try it anyway
     
  29. drunkenmonkey

    drunkenmonkey Catfish

    6 December 2004
    Blackpool F.C

Share This Page

Welcome to Evo-Web! As a guest you can browse some of our forums. If you want to join in the discussions and get full access please sign up here.