1. We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Learn More.

ATI HD2600 Pro AGP Problem

Discussion in 'Pro Evolution Soccer - PC' started by Maximvs, 10 November 2007.

  1. Maximvs

    Maximvs Non-League

    3 May 2005
    Hello,

    I have a AMD 64 3200 CPU , 1GB Ram , Antec true Control 550W PSU and i bought a Ati HD2600 Pro 512MB.I have the follow problem.
    In a few stadium as Drago the computer restart when is go to load the stadium in high details.It happends only in 3-4 stadiums.When i play in medium details loads perfect.I have the catalyst 7.8 drivers because 7.10 cannot install becuse they say that not found my card.

    Any help guys?
     
  2. KOC2000

    KOC2000 Conference

    9 July 2003
  3. jimis

    jimis Greek WE Maniac

    7 September 2004
    Germany
    i have the problem that this card shows errors in menus! some graphics and letters are not correct!Also in replaymenu graphics from the buttons are not correct!Also letters ine menu?? Any idea??? But it plays PES2008 very smooth no stuttering, very good card!
     
  4. Maximvs

    Maximvs Non-League

    3 May 2005
    i have try to install omega drivers but neither find the card....
     
  5. vrasidas

    vrasidas Non-League

    30 October 2006
    Are you guys having problems with PES only?Cause i ve heard about many similar issues and most of them are not solved with a driver change...
     
  6. Maximvs

    Maximvs Non-League

    3 May 2005
    Vrasidas i have play Timeshift,Painkiller Overdose,medal of Honor:airborne all in 1920X1080 perfect!!...no problems.
    The issue is that the computer rebbots only in high details...if i play pes 2008 in medium the game perfect...
     
  7. vrasidas

    vrasidas Non-League

    30 October 2006
    Well if it s not driver's fault then i don t know what might be wrong..By the way,are you satisfied with ATI HD2600 Pro AGP?Cause i m thinking of buying this one...
     
  8. jayjays

    jayjays Non-League

    4 March 2003
    Liverpool
    Liverpool
    Try the card manufacturer's website. I have the Sapphire HD 2600 XT and the drivers from the Sapphire website work for me.
     
  9. Maximvs

    Maximvs Non-League

    3 May 2005
    jay jay i did it.I download the catalyst 7.10 and the installer cannot find my card..i have problem only in High details..in mediumn the game runs perfect..
    vrasidas i play all the games in 1920X1080..very good.i think it's a value for manoey card.
     
  10. jayjays

    jayjays Non-League

    4 March 2003
    Liverpool
    Liverpool
    Maximvs, are you running XP or Vista?
    there is a workaround for XP. It's posted on Sapphire forums.
     
  11. Maximvs

    Maximvs Non-League

    3 May 2005
    i run XP....what workaround is it?
     
  12. jayjays

    jayjays Non-League

    4 March 2003
    Liverpool
    Liverpool
    posted by Mishan on Sapphire Support Forum;

    'Run the installer, and continue until you extract the driver into a folder under C:\ATI\SUPPORT\. At the next opportunity, cancel the installation and navigate to the C:\ATI\SUPPORT\ folder in Windows Explorer. Edit the files as follows, and you can then run C:\ATI\SUPPORT\{CurrentVersion}\Driver\setup.exe.

    These first three the CA_XXXXX.ini - look for [WINXP64] / or the CX_XXXXX.ini - look for [WINXP] and the INSTALL.ini modify both. the [WINXP64] and [WINXP]

    Add the bold set of numbers 0x94C4,0x94C6,0x9586,0x9587 to end of the first R6 line after Label=

    For egzample:

    CA_53101.ini (you could have the other number besides the 53101)
    R6=DriverPath_R6,0x554F:0x149218BC,0x7162:0x300114 7B,0x4173:0x30011043,0x4E71,0x712A,0x7163,0x4153:0 x3000174B,0x7142:0x30001787,0x5569:0x15481787,0x41 73:0x30011462,0x71A3:0x300117EE,0x4153:0x30001092, 0x5B63:0x30001092,0x94C4,0x94C6,0x9586,0x9587

    CX_53101.ini
    R6=DriverPath_R6,0x554F:0x149218BC,0x7162:0x300114 7B,0x4173:0x30011043,0x4E71,0x712A,0x7163,0x4153:0 x3000174B,0x7142:0x30001787,0x5569:0x15481787,0x41 73:0x30011462,0x71A3:0x300117EE,0x4153:0x30001092, 0x5B63:0x30001092,0x94C4,0x94C6,0x9586,0x9587

    INSTALL.ini
    R6=DriverPath_R6,0x554F:0x149218BC,0x7162:0x300114 7B,0x4173:0x30011043,0x4E71,0x712A,0x7163,0x4153:0 x3000174B,0x7142:0x30001787,0x5569:0x15481787,0x41 73:0x30011462,0x71A3:0x300117EE,0x4153:0x30001092, 0x5B63:0x30001092,0x94C4,0x94C6,0x9586,0x9587

    Under the Driver directory is the XP_INF dir. in this one you modify:

    CX_53101.inf

    First search for HD 2600 (or whatever your model is) ; that will get you to the area to add the following:

    "ATI Radeon HD 2400 PRO AGP" = ati2mtag_RV610, PCI\VEN_1002&DEV_94C4
    "ATI Radeon HD 2400 XT AGP" = ati2mtag_RV610, PCI\VEN_1002&DEV_94C6
    "ATI Radeon HD 2600 PRO AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9587
    "ATI Radeon HD 2600 XT AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9586

    Now run the installer
    Worked fine for me
    '
     
  13. juicydangler

    juicydangler Non-League

    16 August 2007
    I am using an Sapphire Radeon ATI x1600 Pro, after updating CC and my drivers PES wont load anymore ("encountered a problem and needs to close"). I had this problem before and rolling back the drivers fixed it, but that doesnt work this time. Any ideas?
     
  14. jayjays

    jayjays Non-League

    4 March 2003
    Liverpool
    Liverpool
    Were you able to roll-back the driver, but the problem with PES is still there?

    or aren't you able to roll-back the drivers?
     
  15. juicydangler

    juicydangler Non-League

    16 August 2007
    I was able to roll back the driver, and the problem was still there. Now COD4, Company of Heroes, and PES all get the "encountered a problem and need to close" error on startup.
     
  16. Maximvs

    Maximvs Non-League

    3 May 2005
    jayjay i did and now i have catalyst 7.10...thank you...but the game still crashes and the pc reboots in high details in some stadiums.
     
  17. ReDeViL11

    ReDeViL11 Non-League

    21 March 2003
    Hi, KOC2000

    I must thank you for posting this omegadrivers link.

    I'm a bit late to start the game & being bothered by the ATi Catalyst 7.4...:roll:

    But with the latest omega driver (plus a little overclocking) & to my surprise :shock:, my very aging Radeon 9800 PRO card (w/C2D 6300, 1GB ram, WInXP) can run quite smooth with res 1280x960 & medium quality set, only the movie playback is a bit stutter/slow down. I'm happy with that :lmao:.

    Thanks again :applause:.
     
  18. fass2k9

    fass2k9 Non-League

    27 August 2008
    same its happened to me with the error message and i cant manage 2 fix it. im so god damned bored now:((
     

Share This Page

Welcome to Evo-Web! As a guest you can browse some of our forums. If you want to join in the discussions and get full access please sign up here.